Let's do it Romania: 24 Septembrie

6 July 2011 - O zi

let-s

Lanurile mătăsoase de iarbă mereu mă ademenesc. Pomii unduiți în bătaia vântului cheamă ca niște sirene scoțând lumea din orașe la iarbă verde. Așa se face că spre week-end râuri de oameni obosiți râvnesc spre ieșirile târgurilor aglomerate. Toți fug spre natură… Iar când puhoiul de populație se retrage, rămâne apocalipsa – mizerie și tot ce se consideră că nu merită să fie adus în casă. Și aceasta nu e tot. Mulți consideră că se pot debarasa de gunoaie direct din mers. Sar din mașini la dreapta și la stânga diverse chestiuțe ce poluează țara și sufletele multora ca mine ce oftează de fiecare dată când mai văd un ambalaj de te-miri-ce zburând în concurența păsărilor…

.
Ce vroiam să spun?  ”Let’s do it, Romania!”. Maine, dă dovadă că îți pasă. Caută o echipă în zonă și implică-te. Iar dacă nu reușești – TE ROG – ia un sac pentru gunoi, și măcar adună gunoiul în raza blocului tău, casei tale, strada pe care locuiești … astfel vei lumina Țara în care ești.

Get involved, this world is run by those who shows up! – este unul din multele motto-uri auzite la Metanoia (Comunitatea în care suntem) și ne mândrim de atitudinea Bisericii noastre alături de care mergem (maine, sâmbătă 24 septembrie) să facem ceva pentru România, adică pentru noi.
.
Cu drag vă invită să luați atitudine,
Silvia & Sergio

UPDATE !!!

P.S. Pentru că ne-au întrebat mai mulți cum a fost la “Let’s do it Romania”, am zis decât să scriem multe cuvinte, mai bine să vă arătam puține fotografii. De ce puține ? Pentru cu eu cu Silvia am ales să strângem gunoiul alături de tinerii din Metanoia (și superman-ul Raul Todinca dela TT), iar fotografiatul l-am încredințat lui Alex, asistentul nostru. :) Vreau sa spun doar un singur lucru, am fost mândru să văd cât de mulți tineri au ieșit în sâmbăta aceea la curățenie! Și nu vretți să stiți ce arie de spini a trebuit debarasată de gunoaie! Pe burtă ca la război a trebuit să ne strecurăm și nu vreți să știți cât de creativ este poporul român când e vorba de aruncatul gunoiului și pe unde poți găsi gunoi…
Încet încet România se va schimbă și sper că va dispărea din lexicul european vorba: “România e frumoasă, păcat că e locuită !”