Workshop: 13-14 mai

28 April 2012 - Workshop

workshop-bysergio

Această fotografie (pe lângă asocierea cu vânătoarea leilor) amintește de ceva ce de 2 ani aduce în viața noastră oameni extrordinari, fotografi amatori și profesioniști dar toți pasionați, ce ne scriu că vor să își facă timp pentru o vorbă, mai lungă, despre fotografie :) Daaa !!! E vorba de workshop :D
Îmi amintesc cum acum 5 ani, când am cumpărat primul meu aparat DSLR, încercam să mă împrietenesc cu fotografi în jurul meu să îi mai întreb lucruri ce erau un mister pentru mine și chiar să merg pe gratis ca asistent lângă ei la vreo ședință foto sau chiar să plătesc să mă ia ca al doilea fotograf la nuntă. Dar am văzut că mediul fotografilor, pe atunci, era o lume închisă și privilegiată, unde nimeni nu dorea să ia un ucenic sau să ajute să crească pe altul, de teamă ca nu cumva să îi ia din clienți sau să descopere altora secretele fotografiei ca nu cumva să îi fure din glorie ;)) Atunci i-am promis Silviei că atunci când “mă fac mare”, când voi deveni fotograf, voi avea o atitudine complet diferită. Voi încerca să învăț și pe alții ce știu iar pe cei mai talentați chiar să îi iau ca asistenți cu mine la nuntă. De atunci am crescut puțin mai mari, ne-am făcut mulți prieteni, am învățat și crescut ucenici, am încurajat fotografi și am recomandat la sute de clienți mulți fotografi din țară pe care îi apreciez.
.
Ne place să vorbim despre ceea ce ne motivează pe noi și care sunt detaliile cheie în business-ul nostru. Vrem să dăm o mână de ajutor celor care au început sau vor să înceapă această cale de fotograf. Suntem de părerea că împărtășind ceea ce știi – crești, și aduci o contribuție socială în primul rând ca om, apoi ca fotograf. În momentul în care am început să primim mailuri cu întrebări despre fotografie, ne-a venit ideea să dedicăm o zi întreagă unui grup restrâns de oameni/fotografi, ca să răspundem, învățăm, instruim și să arătăm în practică răspunsurile la întrebările lor.  Doar câteva întrebări le-am scris mai jos și vom petrece timp asigurându-ne că fiecare participant va ști exact ce trebuie să facă pentru ca să obțină ceea ce dorește.
.
- ”Ce trebuie să fac sa obțin poze luminoase și clare ca la voi?”
- ”Cum mă fac cunoscut? Ce să fac pentru ca să să mă caute clienții?”- Client pentru o zi – prieteni pentru totdeauna!
- ”Cum relaționez cu clienții, de la primul contact până la livrarea produsului finit?” – Diferența între un client mulțumit și unul încântat.
- “Care este echipamentul cel mai bun (și nu prea scump)?”
- ”Cum faceți ca toți mirii la voi sunt mereu fericiți cu zâmbet până la urechi? La mine mirii sunt stresați rău de tot în ziua nunții :( ” - Vom fotografia un cuplu real (nu fotomodele care zâmbesc și în somn fără vre-un motiv anume :)) ca să înțelegeți cum se scot zâmbete extraordinare de la oameni simpli.
- ”Ce obiective folosiți, cum setați aparatele, ce accesorii folosiți (lumini, blitz-uri, blende)?”
- Să nu uităm pentru ce ne-am adunat – Mâncare :)) – vom avea pauză de masă. Apropo, în acest timp vom discuta despre cum ne alimentăm corect și bine într-o zi de nuntă (plină de grabă și stres), pentru ca să fim eficienți și plini de putere până la sfârșit.
- ”Cum setați aparatul în interior și exterior” – După masă vom avea o parte din sesiunea foto în interior și o alta exterior.
- ”Cum pot descoperi latura frumoasă a omului și profita de ea în fotografie” - Foto-jurnalism sau regie.
- ”Care sunt regulile de aur de care mă țin?” - Unghiuri, lumini, proporții, echilibru, culoare și alte minuni ce îmi definesc stilul.
- ”Cum editați fotografiile? Cum setați White Balance-ul?”  - Vom petrece suficient timp editând fotografiile realizate la workshop.
- ”Cum fac totul corect și să nu scap nici un moment important din nuntă?”
- ”Care este metoda cea mai simplă și ușoară de a funcționa legal ca fotograf.” Taxe, impozite, licențe de soft, și alte lucruri ce ne ocupă timpul când nu fotografiem ;)
- ”Cum faceți albumelele, design? Unde tipăriți?” – Vom aduce exemple de albume și DVD-uri bySergio.
- Workflow, “de la pozare la postare”, un fel de critică (constructivă) a celor fotografiate mai înainte.
- Orice altceva îți trece prin cap ;)) Prin aceasta vrem să spunem că nu va fi o prelegere despre fotografie, ci un timp în care puteți interveni cu întrebări și orice ne ajută/vă ajută să deveniți oameni mai buni = fotografi mai buni. Facem și pauze de cafea și orice vă face să va simțiți mai bine, mai energici, mai eficienți!
- NOTĂ – Workshopul nu se termină până când absolut toți participanții nu vor afla tot ce îi interesează (legat de fotografie ;))
- Ba mai mult, vom povesti și despre lucruri pe care nu le-am găsit printre întrebări dar care sunt vitale pentru a construi o relație cu clienții, un business de succes și un echilibru între lucru și familie, pentru că scopul nostru principal este să arătăm oamenilor că un om mai bun este = un fotograf mai bun.
.
DESFĂȘURĂTORUL zilei de workshop:
.
08:00 – Întâlnirea participanților, cunoștință…
- Răspunsuri la întrebări – partea teoretică.
- Marketing ! Pentru aceasta avem un invitat special, tocmai din Cluj. Un drag prieten fotograf – Narcis de la www.imagia.ro
- Masa
- Aplicația practică a secretelor aflate la partea teoretică. Ședință foto interior și exterior.
- Critica și editarea celor fotografiate.
- Numirea celui mai bun “workshopist” :)) PREMIUL  = participarea ca asistent la o nuntă cu bySergio :D
.
De adus: ( * Obligatoriu)
* THE BEST OF YOU – atitudinea corespunzătoare (din punctul vostru de vedere) cu care mergeți la o nuntă și ținuta potrivită unui asemenea eveniment! :D
Aparate foto, lentilele, echipamentul foto cu care să lucrați și despre care vreți să aflați mai multe. Laptop.
.
Cine vrea să vină la workshop pentru o zi din Aprilie (Arad) sau Mai (București) poate să afle prețul workshop-ului și să confirme prezența în formularul de înscriere de <<aici>>
.
Cu drag,
Sergio & Silvia
.
P.S. Slideshow-ul este de la workshop-ul din 2011 (fotografiile sunt și de-ale participanților, și de-ale noastre ;)