Anca & Bogdan: Cluj, RO

18 October 2012 - Nunta

Anca-si-Bobi-Cover2

Bogdan: “Dragostea-i simplă. Dacă e compusă din sentimente sincere tâșnind din inimi curate. Ne-am cunoscut în trecere prin viață, nimic neobișnuit, nimic supranatural. Rod al rutinei. Una bună dealtfel, pentru că din obiceiul sănătos de a merge să mă întâlnesc cu Dumnezeu, El mi-a scos în cale un înger. Mi-a spus că o cheamă Anca și a plecat cu treabă pentru lucrare. Nu a avut timp de alte amabilități. Nici numele nu sunt sigur că mi l-a reținut. Ni s-au mai intersectat drumurile devenind tot mai apropiați. Rătăcind însă împreună am descoperit în ea o ființă minunată, plină de dragoste față de Dumnezeu și de oameni, ieșit din calea-afară de isteață, comunicativă, dezinvoltă, cu ochi sinceri și pătrunzători de avem impresia că îmi citește gândurile. Noroc că era seară. Am știut că ea este fata lângă care doresc să îmbătrânesc. Alături de ea viața a căpătat o altă culoare, cotidianul transformându-se în senzațional. Ne-am întâlnit în tot felul de locuri frumoase trăind clipe unice. Cererea în căsătorie a fost mult așteptată, plină de emoții și vise. Pregătirile pentru nuntă le-am făcut din timp pentru că ne-am dorit mult ca acest eveniment să fie grandios, deosebit, molipsitor chiar pentru invitații ce au dubii dacă să facă sau nu pasul acesta. Pe doi știu sigur că i-am convins. Nunta a fost cel mai frumos lucru pe care mi l-a dat Tatăl ceresc să-l trăiesc până acum.”

Anca: “Ne-am cunoscut în Elveția, ne-am împrietenit în Londra, ne-am plăcut din prima clipa când ne-am vazut și ne-am căsatorit în Cluj. Cam așa ar suna pe scurt ceea ce se numește povestea noastră de dragoste. Cum răspunde în apă faţa la faţă, aşa răspunde inima omului inimii omului. (Prov 27:19). E un verset deosebit pe care l-am învățat de la o bună prietenă și pe care mai apoi am ajuns să îl înțeleg pe deplin. Nu a fost nevoie nici de multe cuvinte, nici de multe analize și caracterizări din momentul în care l-am cunoscut pe Bogdan. Când dragostea e din Dumnezeu, inima nu îți mai dă pace. Un suflet mare, o inima dăruită în întregime lui Cristos și un caracter puternic, cam asta e Boby, darul lui Dumnezeu pentru mine. După aproximativ un an m-a cerut de soție și cred că am fost mai hotărâtă ca niciodată. A urmat nunta… perfectă pentru noi. Nu aș schimba absolut nimic din ziua aceea. Boby, eu, rochia, părul, sala, invitații, fotografii… :) a fost un tot care parcă din veșnicii a fost repetat, ca în ziua nunții să iasă totul perfect. Și unul singur este responsabil de toate acestea… Dumnezeu. Îi mulțumesc!”

Este greu să mai adaugi ceva la cele scrise de Anca cu Bogdan mai sus. Voi confirma doar că evenimentul a fost cu adevărat grandios, cu toate detaliile așa cum le-au descris Anca cu Bogdan. Încă de la nunta Semidei cu Ionuț i-am observat pe Cireșarii (așa li se spune echipei lor super vesele). Un cuplu jovial, dependent unul de altul și de dragostea curată de la Dumnezeu pe care și-o poartă. Încă de atunci erau în planuri de nuntă și m-am simțit onorat de ideea ca aș putea fi fotograful nunții lor cu adevărat mărețe până la detalii.

Familiile emoționate de dimineață au roit în jurul lor pline de grijă și anticipare. Anca încântătoare pentru privirile noastre l-a văjit complet pe Bogdan (sau Boby, așa cum îl dezmiardă Anca). Interesantă este coincidența că stau pe strada Cireșilor :)) și chiar decorul nemaipomenit a amintit cromatic de cireșile coapte. Nu pot să nu amintesc de buchetul absolut excepțional al Ancăi și așa cum au spus și ei doi, nu îmi imaginez cum s-ar fi putut mai bine face măcar ceva din ce am văzut. Am avut parte de o plimbare pe străzile Clujului, am râs, ne-am distrat făcând fotografii și în semn de nemulțumire, am stat supărați la fotografia 34 (pe fudal este biserica unde nu li s-a aprobat să facă cununia religioasă). Cred însă că toate lucrurile împreună sunt spre binele celor ce îl iubesc pe Dumnezeu (așa cum spune si Biblia). Așa că binecuvântarea a avut loc într-o locație excepțională, cu vederea dealurilor cântând în dezmierdarea soarelui.

Ca ruptă din basme a fost atmosfera. Coridorul  din coloane albe era plin de lume emoționată în așteptarea mirilor și cu greu ne-am găsit concentrarea de a ne desprinde de priveliște pentru a întâmpina copiii ce aruncau petale. Cred cu adevărat că o imagine poate spune mai mult decât multe cuvinte, așa că am plăcerea să vă pot arăta fotografiile pentru a putea admira atmosfera mirifică a momentelor. Printre crengile cireșilor din acea grădină, ghirlande cu flori și admirația invitaților a vorbit Florin Ianovici, Vladmir Pustan și Nanu Bogdan și mulți alții aducând râsete dar și lacrimi (de fericire) pe fețele mamelor înduioșate. Am impresia că s-a dunat toată România pentru a le fi alături. Până și Toflea (cunoscătorii știu despre ce este vorba) a fost prezentă acolo senzibilizând inimile tuturor. A plâns și Anca emoționată de jurăminte și după ce Dumnezeu le-a dat binecuvântarea, s-a încheiat partea solemnă și am mers cu toții spre partea veselo-gustoasă!!!

Și acolo a început adevărata veselie. Cuvântări, amintiri depănate cu iz de Creangă. Dedicații muzicale, mesaje de dragoste toate au adus o dispoziție de nuntă așa cum în povești se aude și cei îndrăgostiți nu au rezistat iubirei ce plutea în aer ca o ceață de care nu aveai chip să scapi așa că în foto 174 am surprins o cerere în căsătorie (adică emoțiile ’ascunse’ ale cererei). A venit și timpul emoțiilor și plânsetelor și pentru tați și într-o stare incărcată de emoții pozitive a fost adus tortul. O frumusețe unică compusă din prăjiturele frumoase și delicioase… Poveștile nasc din ralitatea fabuloasă. Minunății mereu ne inconjoară și sunt fericit că am avut ocazia să particip la asta.
.
Mulțumesc pentru dragostea altruistă împărtășită din plin tuturor, pentru caracterele voastre memorabil de frumoase, pentru onoarea de a fi fotografului nunții voastre și lui Cristi pentru asistență.
.
Cu drag,
Sergio.