Cristina & Paul: Arad, RO

19 August 2013 - Nunta

Kitty-&-Paul--cover

Este a doua nuntă în familia Băbuț … mai întâi Andreea a fost mireasa noastră încă de la începuturile șederii în Arad. Au trecut 4 ani iar Cristina, surioara mai mică, a ajuns la momentul în care am observat cum îi sclipesc ochii când un băiat, și anume Paul, ajunge în preajma ei. Bine, îl știam noi pe Paul de la nunta Andreei, dar pe atunci nimic nu sclipea între ei. Acum însă, după câțiva ani buni, lucrurile s-au schimbat. Ce mi se pare fascinant este contextul în care s-au cunoscut, printre copii. Și ei sunt doi copii, însă cu o gândire foarte matură despre ce înseamnă o relație și un caracter. Aici vreau să vă spun că încă odată am de apreciat părinții Andreei și a Cristinei care au cultivat în aceste fete frumoase atât inteligență cât și sensibilitate, rafinament și muuultă dragoste față de lucruri care nu au nimic de a face cu aparențele, ci cu caracterul.
.
“Parcă nu ni se adună gândurile ca să spunem mai exact povestea noastră și totusi e o poveste în care sunt atât de multe de zis.” Spune Cristina: “Eram așa de copilăroși, nu ca acum nu am mai fi!” S-au cunoscut acum acum 8 ani în tabăra de la Vârfurile, tabără fondată de Asociația Non Profit Creștină “Copii pentru Cristos“.  Și David al nostru a fost la Vârfurile vara aceasta, în prima lui tabără. A venit mai mult decât încântat și ar mai fi rămas! Iar din partea noastră au tot respectul nu doar pentru activitatea taberei ci și pentru faptul că pe timp de vară atât de mulți tineri (și alții mai cu experiență de viață) muncesc voluntari în diverse aspecte ale taberei. Credeți-ne, ai nevoie de multă răbdare și dedicare ca să reziști o vară, ca să nu mai spun de faptul ca ani la rând să revii acolo pentru a sluji pe alții care nu au cu ce să îți răsplătească truda decât cu zâmbete, strâns în brațe și lacrimi, pe lângă cântecele și poezii.
.
Niciodată  nu  au  ajuns să fie în aceeași oraș sau zonă ca să se poată vedea mai des. La început Paul era la Vârfurile iar Cristina în Arad. Apoi când Paul a venit în Arad la facultate, Cristina a plecat la Timișoara la studii. S-au obișnuit să se vadă doar la sfârșit de săptămână sau chiar mai rar. Însă dacă asta pentru alții ar fi o pierdere, pentru ei a fost un câștig, căci au învățat să se raporteze mai bine unul la celălalt. Totuși, au început să nu mai suporte vorbitul la telefon :)).
.
Paul spune ,,Ceea ce mi-a atras privirea prima oară la Cristina au fost mâinile ei, le-am privit o dată mai atent când le ținea pe masa așteptând prânzul și nu știu… am simțit ceva special cu privire la ele… mâinile ei! Am descoperit mai târziu și îmi place la Cristina simplitatea ei. Deși ar putea să își împlinească unele mofturi, totuși ea alege să rămână simplă. Un al doilea lucru ar fi ,,nelipsita inițiativă”, adică felul ei de a căuta o soluție la problemele care apar, sau vigilența ei de a preveni unele inconveniente. Un alt lucru care îmi place la ea e recunoștința ei fata de Dumnezeu, recunoștință pe care mi-o insuflă și mie. Una din vorbele ei e de fapt e o întrebare: ,,Nu vezi ce binecuvântați suntem?”
.
Cât despre Cristina : “Nu mai știu exact ce m-a atras la el. De fapt, știu sigur că ceea ce îmi plăcea foarte mult era că, deși pare greu de crezut, era așa de timid și calculat în tot ceea ce făcea. Nu era genul acela de băiat ce tot timpul să se dea mare sau să umble după lucruri superficiale. Tot timpul căuta ce era mai adânc. Alți băieți la vârsta lui de 17-19 ani (când l-am cunoscut) vorbeau numai despre mașini, despre ce pot ei face și despre mușchii lor. Spuneau glume peste glume și nimic serios, în timp ce Paul privea viața altfel. Asta m-a atras la el, maturitatea cu care privește ceea ce se întâmplă. Cu privire la asta, aveam nevoie de cineva să mă completeze. Îmi place în primul rând abilitatea pe care Paul o are de a face ceva cu mâinile lui. Lucrurile pe care el pune mâna se transformă. Și îmi place că se folosește de această calitate din plin. Cu așa un soț, nu mi-e frică de lucrurile ce se pot strica prin casă – are cine să le repare!  În al doilea rând, îmi place felul în care știe el sa-și ceară iertare. Chiar dacă ne certăm, pot să număr pe degete minutele care trec până vine el să rezolvam problema. Paul întotdeauna spune că suntem ca doua pietre tari care atunci când se ciocnesc ies scântei, dar mai e un pic până ne șlefuim. Și nu în ultimul rând, îmi place vorba lui, vorba pe care o împlinește: ,,Totul se rezolvă cu un pupic….”
“Căsătoria pentru noi înseamnă o provocare de a descoperi frumusețea pe care Dumnezeu a pregătit-o încă de la început pentru familie.”
.
Pentru noi, căsătoria lor a fost mai mult decât decât onoare și bucurie. Nu pot exprima satisfacția și sentimentul profund de împlinire când vezi cum doi oameni își iau angajamentul de a se dedica unul celuilalt altruist, înțelegând dragostea așa cum a fost concepută de Creator. Aceasta nu se limitează la fluturi în stomac sau tremurat de genunchi, ci îți inundă existența. Ești conștient de cel care stă în fața ta nu pentru a te satisface, ci pentru a-l satisface împlinind jurământul din ziua nunții și în bine și la rău… Fețele lor de dimineață au exprimat mai mult decât o dorință arzătoare (ca soarele fierbinte care pârjolea pe toți cei care au avut curajul să iasă din casă :)). Prima întâlnire a fost emoționantă pentru amândoi. Cristina și-a ascuns emoțiile în brațele lui Paul la fel de emoționat pentru că în sfârșit va avea bucuria din acea zi să o prezinte pe Cristina ca soția sa. Am prins câteva raze pe un drum tăcut de pe lângă Arad după care am decis să ne ascundem de soare în pivnițele unei crame răcoroase. Și fuga la Cununia Religioasă în aer liber. O priveliște de basm pe o coastă de deal și toți cei inspirați să poarte negru (și eu tot negru mi-am găsit să port :))) au așteptat cu nerăbdare jurămintele. Chipul lui Paul și al Cristinei exprimau un angajament matur, combinat cu o credință și zâmbet de copil. A urmat Petrecerea la aceeași locație Casa Bata, superb amenajată și a început programul. Știam că acesta va fi plin, vesel și foarte interactiv cu invitații, pentru că așa sunt ei doi, veseli, activi, zâmbitori și plini de dragoste împărtășită cu toți. Nu vă spun mai multe, fotografiile vorbesc ;).
.
Vă mulțumim pentru onoarea de a fi din nou parte din bucuria familiei voastre, păstrându-vă amintirile nunții. O nuntă fabuloasă petrecută cu prietenii, familia Metanoia. Mulțumim, Cristina și Paul, pentru posibilitatea de a fi prins trenul pentru București unde ne aștepta a 4-a ediție de Workshop-bySergio. Și mulțumim lui Edwin (după care lui David) pentru asistență.
.
Cu drag,
Silvia & Sergio.

Natalia & Adrian: Tg Jiu, RO

14 August 2013 - Nunta

Adrian-Natalia-1

Povestea lor de dragoste a început într-o zi călduroasă de august. Se spune că a fost dragoste la a doua vedere. Da, există și astfel de dragoste, nu doar cea la prima vedere :D  Timp de 4 ani s-au tot văzut zilnic, că doară mergeau la aceeași școală, în aceeași clasă, dar practic abia se salutau. Și știți vorba aia că abia după ce nu mai ai ceva, îți dai seama ce ai pierdut… și la Natalia cu Adrian lucrurile s-au schimbat în momentul în care au plecat la facultate. Natalia la facultatea de Farmacie ‘’Carol Davila’’ din București, iar Adrian la ASE.
.
Nimic prea important până în vacanța de vară, după terminarea primului an de facultate. Au fost cu câțiva prieteni comuni la Băile Herculane pentru câteva zile, atunci reușind să vorbească mai mult și sa  descopere cine erau cu adevarat. Le-a plăcut atât de mult experiența de a fi împreună încât au decis să plece la mare. “Am petrecut clipe minunate, timpul parcă zbura, nu mai  conta nimic în jurul nostru.” Probabil dacă între timp ar fi pornit un tsunami, ei tot nu ar fi observat ceva :))) “Eram doar noi doi și dragostea începea să apară în inimile noastre”.  Ultima noapte din sejurul nostru am hotărât să o petrecem pe malul mării ascultând valurile și așteptând ca soarele să răsară. Așa a început frumoasa noastră poveste de dragoste – o dată cu răsăritul soarelui.” În momentul în care marea s-a luminat de răsăritul splendid, prima geană de lumină i-a găsit într-un sărut iar Natalia zice: “Acel sărut, cel mai frumos din viața mea s fost portița care a deschis calea spre o nouă viață, spre un nou început.” Cu cât ziua se lumina alungând ultimile umbre ale nopții, cu atât inimile li s-au luminat de adevărul că sunt făcuți unul pentru celălalt. Așa au hotărât să formeze o familie. Una frumoasă iar la formarea ei am avut onoarea să particip ca fotograf. Ce mă miră încă și până acum este modul tainic în care doi oameni, se bat cot în cot pe băncile școlii, și doar după ce pleacă în lumea mare, se regăsesc pentru ași da seama ce aproape au fost mereu unul de altul. Văd câte au în comun, câte au de învățat unul de la celălalt și câte vise vor împărți.
.
Bucuria petrecerii a pornit cu o zi înainte la cununia civilă și am profitat de o sesiune foto superbă la apus. Tirgu Jiu are nu doar aura lui Brâncuși ci și binecuvântarea geografică ca la nici jumătate de oră să te poți ascunde în Defileul Jiului la răcoarea stâncilor semețe și a pomilor umbroși. Însoțiți de cavalerii și domnișoarele de onoare, am stat în umbră cât am putut. Iar în drum spre biserică am fost tratați (datorită lui Adrian) ca cea mai importantă delegație a orașului :D Poliția a blocat toate intersecțiile pentru ca întreaga coloană de mașini să ajungă neîntrerupt la cununia religioasă.
.
Nu vă țin prea mult la povești, vă la să vedeți puțin din frumusețea restaurantului, a primului dans al Nataliei cu Adrian, bucuria petrecerii și poate vă puteți imagina dulceața tortului …
.
Vă mulțumesc pentru onoarea de a fi fotograful celor mai importante zile din viața voastră și lui Dragoș pentru asistență.
.
Cu drag,
Sergio.

Geana & Johnny: Suceava, RO

14 August 2013 - Nunta

Geana-&-Johnny--bySergio-cover

Cunoscuții ar zice că Geana cu Johnny trăiesc o poveste de dragoste frumoasă. Prietenii știu că pe lângă frumoasă, e una colorată și plină de detalii mai mult și mai puțin hazlii. “Noi o percepem ca fiind nemuritoare.” Geana a început să îl mediteze pe Johnny la matematică, și așa bine l-a meditat încât Johnny venea înaripat la meditații. Nu știu la ce medita în timpul lecțiilor dar cert este faptul că s-a îndrăgostit (nu de matematică :))) ci de Geana. În fond e simplu, spun ei. E simplu ca doi oameni care încep să se cunoască mai bine să ajungă să se îndrăgostească. Dar eu sunt de părerea că orice simplu este genial, iar nimic genial nu este atât de simplu pe cât pare. Impulsul de a zâmbi este mai mult decât o reacție chimică. Dorința de petrece mai mult timp cu celălalt este mai mult decât necesitate fizică. Pasul de a relaționa este mai mult decât a cunoaște pe cineva. Decizia de a-ți lega viitorul este mai mult decât a te simți atașat. Devotamentul este mai mult decât un act emoțional și Dragostea este mai mult decât orice…
.
“Eram colegi, învățam împreună pentru BAC fără să ne gândim că acele zile aveau să ne aducă împreună pentru totdeauna. De la exerciții la mate și variante la română a fost doar un pas până la flori și bilețele pe furate. Dar nu un pas ușor. Ne părea rău că terminăm liceul, BAC-ul, orele de învățat împreună și simțeam că o să le ducem dorul. Am plecat la facultate în orașe diferite, țineam legătura, doar eram la urma urmei foști colegi și prieteni buni. Așa a trecut mai bine de un an. Eram prieteni și mai mult decât atât. Începusem să pricepem că între noi afecțiunea aceea trainică se transformase în dragoste.  A mai trecut un an, până la primul “Da” și a mai trecut alt an până la ultimul și cel mai hotărât “Da” din viața noastră.” La acest “Da” din urmă am avut onoarea să asist pentru ca să pot păstra amintirile unei uniri binecuvântate de Dumnezeu.
.
“A fost odată și astăzi mai cu seamă este / Acea-ntâlnire de poveste […] ”.
Așa era acum un an în iulie, 29. De-atunci așa e fiecare zi. Și-asa visăm să fie.
“Cu binecuvântări El luminează seri și dimineți / Ca fericiți ai Lui să fiți, chiar dincolo de bătrâneți”. Versuri frumoase compuse de un verișor drag…
.
Îmi este greu, când privesc acești doi copii, Geana & Johnny, să mă gândesc la bătrânețe. Totuși admir dedicarea lor și viziunea matură în spatele ochilor copilăroși, plini de viață și creativitate. O studentă la medicină și unul la drept au organizat o nuntă nemaipomenit de frumoasă și vă spun cu mâna pe inimă că înclin să cred că amândoi sunt studenți la arte la cât de creativ, ingenios și frumos au organizat nunta. De la Cununia Religioasă în sânul celor dragi, frați, surori, rude și prieteni dragi am mers în sânul naturii pentru a ne delecta cu frumusețea decorului gândită în stilul nunții. Nu vreau să vă povestesc, vă las să vedeți chiar voi stogul cu fân ce mirosea atât de bine sub bătaia soarelui. Accesoriile de pe lângă acesta, leagănul, lampioanele mov și multe, foarte multe culori vesele ce au bucurat privirile și inimile.
.
Am avut bucuria să lucrez cu Norbi de la MediaB filmulețul căruia îl postez mai jos :D
.
Vă mulțumesc pentru onoarea și bucuria de a fi fotograful nunții voastre și lui David pentru asistență.

.
Cu drag,
Sergio.

.

Johnny + Geana {wedding highlights} Suceava, RO from Media B Productions on Vimeo.

.