Nicoleta & Cosmin: Bucuresti

8 April 2014 - Nunta

Nicoleta-&-Cosmin--COVER

Hai să vă povestesc despre o nuntă frumoasă și deosebită de tiparele nunților Românești. Încă din primul mail am aflat mai multe despre ei: “Organizăm un eveniment restrâns pentru că nu ne vedem prinși într-o horă în fața blocului, cu mireasa furată, găina jucată și așa mai departe plus că elementul cheie de la nunta noastră vrem să fie bucuria oficializării dragostei, nu tradiții și stres.” Revenind la povestea lor de dragoste și cum au ajuns la nuntă, am aflat că au fost două cereri în căsătorie! “Cererile în căsătorie au fost 2 pentru că de fiecare dată am reușit să stric momentul :)) 1. În Barcelona – cătând harta în geanta lui am găsit inelul și l-am întrebat foarte draguț: ce-i cu asta aici, măi, Cosmine?! 2. În Bruxelles când n-am găsit inelul dar avea el o aplicație pe telefon… așa că mi-am dat seama ce urmează… și n-am mai stricat momentul, în schimb m-am amuzat copios pentru că era terminat de emoții! Eu am știut de la prima întâlnire că el este prințul (șoarece/motan) pentru că eu așa îl drăgălesc – plus că eram așa fericită când ne-am cunoscut și totul era atât de frumos încât nu am “mediatizat” relația noastră… am fost egoistă și m-am bucurat singură de momentele noastre.” Este greu să îmi imaginez cum ar putea Nicoleta, draga de ea, să țină ceva ascuns. În general confirmă că este o carte deschisă pentru cei din jur. Partea cea mai amuzantă este: “că îmi puneam telefonul să sune dimineața cu câteva minute mai devreme  ca să mă gândesc la Cosmin…”
.
Așa i-am cunoscut eu, îndrăgostiți simplu, sincer și povestea lor continuă. De dimineață am admirat gusturile Nicoletei cu privire la rochiță, machiaj și coafură după care am fugit (evitând bălțile cu apă) spre Biserică. După cununia binecuvântată de Dumnezeu și nori, am avut ocazia să văd o nuntă cum nu am crezut că o să văd în România. Fără alai și grabă mare ne-am îndreptat spre restaurant unde au fost rezervate câteva mese pentru cei mai cei invitați (vreo 30 la număr). Așa au decis Nico și Cosmin. Au vrut o cină prelungită într-un cadru intim. Fără formalități, fără obligații, fără cutie pentru plicuri sau loc pentru daruri. Planul a fost ca terasa restaurantului să găzduiască evenimentul, însă ploaia le-a stricat planurile. De apreciat însă a fost bucuria lor neumbrită de ceața de afară. Când ploaia a mai încetinit, Nicoleta cu Cosmin au ieșit pe terasă pentru pașii de dans pregătiți. Așa că au avut și primul dans în ultimele raze de lumină și picuri cernuți de ceață. Iar pe la 8-9, a apărut un tort super drăguț, ca de jucărie, unic și gustos.
.
Aplaud inițiativa lor plină de curaj. Au decis să facă nunta așa cum au crezut ei de cuviință. Au vrut să fie unică, pe frecvența lor. Nu le-a fost frică de vorbe sau altele. Așa recomand ficărui cuplu – faceți ceea ce credeți că vi se potrivește, ceea ce vreți să faceți – și nu contează ce ați ales să faceți, o nuntă modernă sau una tradițională – faceți-o cu satisfacție, bucurie maximă și nu vă lăsați perturbați de nimic ce intervine și nimeni să nu vă fure veselia zilei!
.
Vă mulțumesc, dragilor, pentru onoarea de a mă fi văzut parte din nunta voastră deosebită și unic de frumoasă și mulțumesc Bastrighinei pentru asistență.
.
Cu drag,
Silvia.